Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Hartaanval.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Hartaanval.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Burak (19 jaar)

Geschreven op: Woensdag 8 Oktober 2008 om 22:47
Ongepast of beledigend?

Hallo,

Ik ben een 19 jarige jongen, ik drink niet en ik rook niet.
Ik wou even mededelen dat ik op mijn 16e met een lege maag 2x redbull had gedronken, dat was dus uiteraard dom van mij en had ik het niet moeten doen want vlak erna kreeg ik een zeer versneld hartslag ik kreeg flinke zweethanden/voeten, mijn hartslagen kon ik door mijn buik zien kloppen. met deze klachten ging ik toen meteen naar mijn ouders toerennen. ze maakten zich meteen bezorgt over mij want mijn gezicht zat toen vol met zweet. mijn pa ging de huisartsenpost bellen en mijn ma ging mij omhelsen, ik werd daardoor rustiger. we gingen toen daarna meteen naar de huisartsenpost onderweg werd ik langzamerhand weer the good old me, van de huisarts kreeg ik ook te horen dat het geen kwaad kon. hij zei dat het door de taurine kwam(wat dus in redbull zit). ben toen ongeveer een week ziek in huis gebleven ik kreeg namelijk af en toe nog steeds een versneld hartslag en had ik pijn rondom mijn linker borst. vanaf mijn 18de begon ik last te krijgen van ritmestoornissen. er werd toen geconstateerd dat ik extrasystolen had(hartoverslagen). ik voelde die hartoverslagen altijd zeer goed, mijn school werd hierdoor beinvloed. Ben hiervoor 2 keer naar het eerste hulp geweest en een aantal keren naar mijn eigen huisarts, hij zei zelf een aantal keren dat het geen kwaad kan, ben in deze woorden van hem gaan geloven. Ik werd toen gestuurd naar een cardioloog. ik kreeg (alweer) een ECG,hartecho,fietstest en een 48uur holter. tijdens deze onderzoeken kreeg ik geen last van extrasystolen. Ik probeerde het te accepteren dat ik mijn hele leven dit moest verdragen. kon namelijk hierdoor moeilijk slapen(soms helemaal niet) mijn ma dacht voor het eerst dat het aan mijn maag lag dat die waarschijnlijk te veel druk gaf, kreeg namelijk telkens een opgeblazen gevoel en in de periodes wanneer ik er veel last van had moest ik vrij opvallend veel gaan boeren ook tijdens het sporten. ben toen weer naar mijn eigen huisarts gegaan wegens hartoverslagen. hij gaf toen aan dat dit allemaal in mijn achterhoofd afspeelde en stuurde mij door naar het psycholoog. volgens de psycholoog is er niks met mij aan de hand. en sinds kort heb ik weer last van hartoverslagen maar dit keer tijdens het fietsen, iets waarbij ik weer niet gewend aan ben. heb drie weken last van hoest en gisteren voelde ik me duizelig zomaar uit het niets. en vandaag kreeg ik weer last van hartoverslagen(om de seconde een hartoverslag, vrij immense) ben toen op grond gaan liggen en mijn ma ging vlak onder mijn midderif drukken zij dacht weer dat het aan mijn maag zou liggen. maar telkens als zij ging drukken kreeg ik een hartoverslag. ben toen hiermee meteen weer naar de huisartsen post gegaan en tegen mij werd zoals gewoonlijk weer gezegd dat dit geen kwaad kan, maar dat ik tijdens het fietsen er last van kon niet goed zijn. dus hiervoor moet ik weer een afspraak gaan maken met mijn eigen huisarts. maar heb geen zin om aan te horen dat dit allemaal in mijn achterhoofd afspeeld.

posts zijn welkom, als dit jou bekend voorkomt please laat het me hier dan weten.

Burak Kilinç 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: véroke op Vrijdag 17 Oktober 2008 om 18:18 Ongepaste reactie?

Hé ik heb last in mijn linkerborstkast in rust en soms bij buigen die pijn gaat over naar mijn armen , rug en nek. En ook tijdens het fietsen zweet ik hart en snak ik naar lucht. maar dat houdt vlug op maar ik denk dat dat een gevolg is van mijn reflux en mijn maagklep licht te hoog en werkt niet zo goed ik heb dit toch gevonden bij hartkramp op het net. maar alleen als je er last van hebt kunnen ze dit zien via een ecg. Ook heb ik last van spastische darmen dat hebben ze via coloscopie ontdekt vorige week, mijn dokter zegt dat dat allemaal ni zo erg is en er medicijnen vo zijn. 1ding hebben ze nog ni ontrafeld en dat is die ene hevige buikklacht dat ik voor een hele dag heb ma die is zo hevig dat ze mij altijd plat moeten spuiten met pijnstillers en dit 1keer om de maand de laatste maanden ik heb al 3 jaar last van al deze dingen en soms heb ik hjet gevoel dat niemand mij gelooft mijn doktyer zegt dat ik een zenuwachtig iemand ben terwijl ik mij altijd kalm voel maar dat kan ik misschien onbewust doen ik moet nog naar een psycholoog voor dat dus misschien dat da helpt. maar ik ervbaar mijn klachten alllemaal heel lichamelijk en van dat overspringen van hartslag dat ervaar ik ook soms en dan voel ik dat erg hard in mijn buikn en keel.
ik ben blij dat ik niet de enige ben met zo''n vreemde klachten en hopelijk vinden ze vlug een oorzaak bij iedereen die er last van heeft
ik denkl dat het je een gerust gevoel mag geven dat je niet alleen bent want ik dacht dak de enige was voor een tijdje dat zo''n rare klachten had.

groetjes véroke


Geschreven door: TS op Dinsdag 28 Oktober 2008 om 13:54 Ongepaste reactie?

Hoi,

Ik heb precies dezelfde klachten als jou, dus als je vragen hebt stel ze gerust.


Geschreven door: J op Zaterdag 27 Augustus 2011 om 16:17 Ongepaste reactie?

Hoi iedereen.
Ik ben een meisje vn 17 jaar.

Ik heb sinds een paar weken paar keer per dag last van mn linkerbovenarm. Aan de onderkant, of vlak bij mn elleboog aan de bovenkant. Het voelt alsof er iemand zachtjes in knijpt, maar af en toe, zonet nog, voelt het ook branderig van binnen.

Een maand geleden had ik last onder mn linker borst, ik weet niet of het mn hart is of mn longen. Ik was toen een week van te vorenziek geweest (1 dag koortst, 2 dagen daarna ong. een week keelontsteking). Het maakt me bang, hierdoor durf ik niet echt uit huis te gaan of alleen thuis te zijn. Misschien heb ik er een soort trauma van overgehouden (op vakantie ziek zijn, in het buitenland.. dus een andere taal).

Herkent iemand dit, of heeft tips/geruststelling? Ik zou het graag horen!


Geschreven door: Rob op Zondag 9 Juni 2013 om 04:50 Ongepaste reactie?

Hey Burak,

Ik herken je verhaal uit duizenden!!
Als je last hebt van overslagen moet je dit vooral niet doen:

-Je hartslag controleren!
-Je druk maken!
-In een te drukke ruimte blijven!

Ik weet bijna zeker aangezien je verhaal dat je hyperventilatie hebt.
Een verkeerde manier van ademhalen.
Hierdoor kun je de volgende dingen hebben:
-Onrustig gevoel
-Zweten
-Denken dat er iets met je aan de hand is (je hartdus)
-Duizeligheid
-Hartkloppingen/stoornissen
-Angst
-opgeblazen gevoel
-pijn op borst

En zo nog tig meer dingen.
Ga is na als je het hebt: Hoe snel je ademt, of je borst kast beweegt,hoe lang je in en uit ademt.
Beweegt je borst kast heel erg dan adem je namelijk verkeerd.

Ik heb 7 jaar met mijn hart gelopen en nu ben ik van dat probleem af.
Hyperventilatie is voor dokters namelijk moeilijk te constateren.
Ga gewoon is een afspraak maken bij een fysio en leer daar adem technieken.
Oefen die en leer die jezelf aan ... na een half jaar ga je weer lachend door het leven

Peace,

Rob


Geschreven door: Bryan op Donderdag 24 Oktober 2013 om 17:52 Ongepaste reactie?

hallo. ik heb deze nacht de hele tijd niet kunnen slapen en daarbij 6 blikjes redbull achter elkaar opgedronken voel me echt honds beroerd en heb erg last van hoofdpijn bang dat me iets overkomt. trillen ik hoop dat iemand er iets voor weet, ben aan het overwegen om naar het ziekenhuis te gaan maar wil nog ff afwachten tot morgen,

als iemand iets weet bedankt!


Geschreven door: rood op Dinsdag 19 Juni 2018 om 22:29 Ongepaste reactie?

smiley smiley smiley smiley smiley


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartaanval.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)