Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Hartaanval.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Hartaanval.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

ronald

Geschreven op: Vrijdag 24 Februari 2006 om 21:12
Ongepast of beledigend?

hallo, ik ben een jongeman van 41 jaar
heb begin augustus 2005 een voorwand infarct gehad
ik heb hier geestelijk zo een klap van gehaddat ik continu in angst leef,
bij alles wat ik maar voel.
na mijn infarct heb ik altyd een raar gevoel blijven houden tussen mijn schouder bladen(steken)en een druk op me borst.
na mijn onslag uit het ziekenhuis nam de angst heel erg toe dat ik bang was om mijn in tespannen en kreeg er ook paniek aan vallen bij waar door ik om de dag 112 belde en weer naar het zieken huis werd gebracht en dat wel 30 tot 40 maal,en dat om de dag ik werd er gek van en steeds na onderzoek bleek er niets aan de hand te zijn,het is nu zo dat ik ben gestopt met revalidatie en zelf een home trainer heb gekocht,heb er 1 keer op gefietst maar stond het zweet op me rug en heb veel angst om me in tespannen,waneer ik naar buiten ga voelik me vaak duizilig en raak ik ook buiten in paniet en krijg dan klachten van druk op me borst en pijn op me rug,dus ben ongemerkt een fobie aan het kweken mijn wereld word zo heel erg kleinvolgens artsen is alles goed maar de angst als ik maar wat voel kan mij geheel lam leggen.
ben onder behandeling van een medich psygoloog maar kan mij niet gerust stellen.
wie zat met het zelfde probleem en is er wel uit gekomen en hoe?

met vriendelijke groet ronald
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Anouschkka op Dinsdag 14 Maart 2006 om 19:13 Ongepaste reactie?

Hoi Ronald,

Ik heb ook begin augustus een hartinfarct gehad ik ben 30 jaar. Wat je schrijft over de angst, en de druk op mijn borst, ik kan je zeggen dat ik dat in het begin ook heel veel heb gehad. Op een gegeven moment heb ik gewoon die knop omgezet, zo van ik wil en ga verder met mijn leven. Het is gebeurd en ik moet verder.
Wat jou betreft tja het is heel moeilijk om die knop om te zetten, maar je zal moeten want net zo als je arts zegt je wereldje gaat dan wel heel erg klein worden.
Ik wens je heel veel sterkte toe, en onthou je leven is niet voorbij, dus geniet ervan.


Geschreven door: Ed op Woensdag 29 Maart 2006 om 16:45 Ongepaste reactie?

Ook ik heb 2 stents gekregen, en 3 weken in het ziekenhuis geweest. Alleen heb ik, toen het infarct zich aandiende direct aanvaard door te zeggen, WAAROM IK NIET? Ik was thuis een wrak maar ben direct begonnen met trainen. Eerst 10 maal fysio therapie, aangeboden door het ziekenhuis. Daarna weer op eigen gelegenheid. Eerst weer de trap overwonnen. Toen iedere dag "alleen" wat langer wandelen. Daarna begonnen met hollen. Heel langzaam opbouwen. Nu hol ik 2 maal per week tussen de 6 en 10 kilometer,zonder begeleiding, en voel mij geweldig. Dit alles binnen anderhafjaar. Mijn leeftijd is 65 jaar. Jij moet nu voor je zelf vinden dat het onaanvaardbaar is om zo verder te moeten. Ga eens een half uurtje, met alleen het mobieltje bij je, wandelen. Je zult er verbaasd over zijn, wat je kunt. En die pijn? Ach, je weet bliksems goed of het je hart is of niet. Kom op! haal over die schakelaar! Vergeet niet, het probleem zit tussen je oren! Even tussen ons, voor minder had ik het niet gedaan.Ronald, heb nog een prettig leven!


Geschreven door: hoi ronald op Dinsdag 4 April 2006 om 09:06 Ongepaste reactie?

ik heet pieter myn hm peer283@hotmail.com mocht je vragen hebben. nu ik weet precies waar jij het over hebt. je had een hartproblematiek en de angst dat het terugkomt maakt je wanhopig en vreet aan je lyf. ik heb dat ook gehad. ook ik was een fobie aan t ontwikellen. de angst die jij nu hebt komt om de simpele redennen. je kwaal komt onverwachts confrontatie met de dood brengt doodsangsten mee .dat is zo n beetje de ergste angst die je maar kunt hebben. komt omdat je nog zo jong bent en vol op in t leven staat. als je 80 zou zyn had je dr geen moeite mee gehad waarschynlyk. gooi het van je af . sta dr niet mee op .laat het gaan. probeer aan iets anders te denken praat er met mensen over die je begrypen. maar je ook positief beinvloeden da.s belangryk. en vergeet niet te leven want da.s de beste genezer.rook niet.meer. matig het drinken stress niet ontspant je zelf. ok .t ga je goed .


Geschreven door: JACQUELINE op Woensdag 26 April 2006 om 16:00 Ongepaste reactie?

HOI RONALD.

BEGRIJP HELEMAAL HOE JE JE VOELT, BEN ZELF 34 HEB NOV 2005 EN FEB 2006 EEN HARTINFARCT GEHAD NU TOTAAL 3 STENTS GEPLAATS, DIE PANIEK AANVALLEN HEB IK OOK, MAAR JE MOET ECHT PROBEREN DIT TE ONDER DRUKKEN DE ENE KEER ZAL HET MAKKELIJKER GAAN ALS DE ANDERE KEER, JE KAN BIJ JE HUISARTS OOK OM RUST GEVENDE MEDICIJNEN VRAGEN DIE JE OPDAT MOMENT EVEN DOOR HET PROBLEEM HEEN HELPEN, VOOR MENSEN DIE HET NIET MEEGEMAAKT HEBBEN IS HET ALLEMAAL MOEILIJK TE BEGRIJPEN, ALS JE WILT PRATEN KUN JE ME BEST MAILEN OF BELLEN CHALE004@PLANET.NL OF 06-15345916

GROETJES JACQUELINE HASSOLDT


Geschreven door: reineke op Vrijdag 21 September 2007 om 22:10 Ongepaste reactie?

hoi ronald, ik heb ook een hartinfarct gehad.toen ik thuis kwam kreeg ik ook gelijk paniekaanvallen.ook heel vaak de huisartsenpost gebeld.heb het medicijn oxazepam hiervoor gekregen.de dokters zeiden het moet vanzelf over gaan dat was ook zo.het heeft 9maand geduurd ,maar ben er nu al een jaar vanaf.groetjes.


Geschreven door: Theo op Vrijdag 17 Juli 2009 om 10:07 Ongepaste reactie?

Ik ben 28 jaar en de dag na een inspannende triathlon kreeg ik ''t benauwd, en ook een drukkend gevoel op de borst, kortademig, en ook dacht ik dat ik moest overgeven, althans dat hoopte ik omdat ik dat gevoel kende, wanneer je erg misselijk en voordat je moet overgeven heb je ook zo''n benauwd gevoel. Ik had geen tintelingen in mijn linkerarm. Maar mijn omstanders maakten zich zorgen en stuurden me naar de huisarts, daar was ik meteen aan de beurt, ik voelde me al wat relaxter. De dokter keek alles na, mijn longen en hart maar hij zei dat er niks mis mee was. Hij zei dat ik moest rusten en dat het vanzelf over moest gaan. Maar toch ben ik alert, ik loop vaak 10km''s of enkele halve marathons en voetbal zelfs, maar nu ben ik huiverig geworden om nog maar 1 sport intensief te beoefenen. je ziet soms op TV ook voetballers van 25 jaar die ineens doodvallen na een hartaanval. Dus ik vertrouw dit niet. De dokter had overigens geen hartfilm gemaakt, maar die wil ik nog wel laten doen binnenkort. Theo


Geschreven door: ronald op Zondag 4 Oktober 2009 om 11:58 Ongepaste reactie?

Hoi Ronald,
ik heb ook een hartstilstand gehad, op 20 april, heb 8 dagen in een coma gelegen en ben daarna redelijk gezond wakker geworden. Daarna twee weken op neurologie gelegen en daarna moest ik naar een hartrevalidatie centrum daar heb ik 6 weken gelegen.
En allles ging heel goed, maar na twee weken thuis heb ik een terugval gekregen en had te maken met ernstige angstaanvallen, ik durfde niet meer alleen de straat op, ook boodschappen doen lukte niet meer. Heb drie maanden op de bank gelegen, in angst. En dat was niet prettig. Ik ben in die periode ook Oxozapam gaan slikken, op aanraden van mijn psygoloog en die pillen hebben erg goed geholpen, echt een aanrader, in mijn geval dan. Van het revalidatie centrum ben ik nu in behandeling bij een psygosomatische physioterapeute, en die helpt mij erg goed met ontspanningsoefeningen en sporten, zolas zwemmen. Inmiddels voel ik me erg goed, doe weer boodschappen alleen en ben sinds een week gestopt met de Oxozapam.
Dus dat is goed, inmiddels ook hart en nier fotoos laten maken en weer bij de cardioloog geweest. Uitslag was erg goed, mijn medicatie is teruggebracht van 11 naar 4 pillen per dag, ook dat was goed nieuws.
Inmiddels ben ik ook op yoga gegaan om de rust terug te krijgen,ben pas 1 keer geweest dus nog even afwachten.
Nou ik hoop dat je wat aan mijn verhaal gehad hebt, ik weet dat iedere situatie anders is, maar in mijn geval hebben de Oxozapam pillen erg goed geholpen, maar ik ben wel blij dat is ze nu niet meer slik.

Groetjes, en ik hoop dat het in de toekomst beter met je gaat.

Ronald,
PS. ik ben 51 jaar


Geschreven door: Inge op Dinsdag 28 Februari 2012 om 20:19 Ongepaste reactie?

Tis van mij alweer jaren geleden, maar ook weer alsof t gisteren gebeurd was.Kreeg problemen in 2003 hups ziekenhuis in, 2 stents, Nu dachten wij, mijn man en ik, nu moet toch alles in orde zijn. Ben zelf heel erg positief in alles, maar het gevoel wat ik daarna kreeg, wat was dat niet normaal, t kneep mijn keel dicht, dat kreeg ik vroeger als ik een enge film bekeek. Ze noemden het angst of paniek aanval, met hyperventilatie erbij, zo dan kunnen jullie wel aanvoelen, hoe ik er bij lag of zat. Na een mnd weer pijn op de borst, dacht aan een koutje, toch ff naar de dokter mijn lippenvoelden aan alsof ik een goeie eetlepel sambel ophad.
Hups meteen t ziekenhuis in alweer, meteen naar Eindhoven gedotterd, door een chinese dokter die daar stage liep, ja hij moest t ook leren nietwaar.Werd toestemming aan mij gevraagd, wat moest ik daar op antwoorden. Had mijn ogen stijf dicht, en bibberen dat ik deed, hoor ik daar ineens de stem van de hoofdchirurg, STOP STOP JE DOORBOORT HAAR....
ja lieve mensen hij had mij doorboort, 5 dagen IC.. had geluk dat de bloedstroom t gat dichtte, anders meteen operatie. Nu is t alweer 9 jaar geleden, ja de angst is er nog steeds hyperventileren, ze vragen aan mij ,hoe doe je dat....Ik moest t knopje omdraaien met behulp van specialisten, maar nee hoor wat je ook doe t blijft roeren.
De angst de pijn het hyperventileren, hoe moet ik nou normaal leven. KUS KUS aan allemaal xxxxx


Geschreven door: michel v baaren op Woensdag 11 April 2012 om 19:33 Ongepaste reactie?

ik heb 25 jan een hartaanval gehad ze hebben mij van die stoom dingen weer gehaalt ben 3 keer weg geweest 25 min zonder zuurstof kon bijna niks meer gaat nu wel weer goed
was in het begin ook erg bang dat ik het weer zou krijgen
maar ja iedereen kan het krijgen heb 2 maand in roesingh gelegen om te herstelen 10 tableten perdag je gaat anders om met je leven groetjes michel v baaren


Geschreven door: IngridvD op Zaterdag 2 Juni 2012 om 11:46 Ongepaste reactie?

Hoi mandy,
Wat vreselijk van je vader.
Gecondoleerd en heel veel sterkte.

Ik kan me je reaktie goed voorstellen maar een probleem aan het hart,hoe groot of klein ook is altijd erg en het meest angstaanjagende voor mensen denk ik.

Ik heb last van angststoornissen en hyperventilatie en denk steeds iets aan hart of longen te hebben.
Ik weet dat het niet zo is,maar de angst bij pijn op de borst blijft.

Sterkte.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartaanval.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)