Reanimatiecursus

Reanimatiecursus

Zorgverzekeraars stimuleren het volgen van een reanimatiecursus

Herken jij een hartaanval? En weet jij wat je moet doen wanneer iemand een hartaanval krijgt? 300 mensen per week krijgen een hartinfarct, zowel jong als oud. Veel hartaanvallen gebeuren in huis en de eerste zes minuten na een hartaanval zijn het belangrijkste. Met kennis van reanimeren kun je dus een leven redden en daarom wordt de cursus vergoed door zorgverzekeraars.

Wat is een reanimatiecursus?

Tijdens een reanimatiecursus leer je hoe je een hartaanval herkent en wat je als eerste moet doen. De eerste zes minuten na een hartaanval zijn namelijk van levensbelang. Je weet door deze cursus precies wat je moet doen terwijl je op de ambulance wacht. In de cursus leer je tevens hoe je moet reanimeren. Het is namelijk belangrijk dat dit op de goede manier en in het juiste tempo gebeurt. Verder leer je werken met een AED en na de cursus weet je bijvoorbeeld hoe je een AED aansluit en bedient. De cursus duurt ongeveer vier uur.

Voor wie is een reanimatiecursus?

Voor iedereen is het aan te raden om een reanimatiecursus te volgen. Niet alleen oudere mensen krijgen een hartaanval, maar ook jongeren kunnen dit krijgen. Vaak gebeurt het in huis. Wanneer jij dan een reanimatiecursus hebt gevolgd, kun je het verschil maken en een leven redden. Heb je een partner die een verhoogd risico heeft op een hartaanval? Dan is het uiteraard erg belangrijk dat je een reanimatiecursus volgt.

Wanneer wordt een reanimatiecursus vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden preventieve zorg, waar een reanimatiecursus onder valt. De samenleving wordt namelijk veiliger wanneer meer mensen kennis hebben over reanimeren. Preventieve zorg wordt vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen. Er is dan vaak een budget dat je zelf mag besteden aan de preventieve zorg die jij nodig denkt te hebben. Onder preventieve zorg vallen naast een reanimatiecursus bijvoorbeeld ook EHBO cursussen en preventieve vaccinaties. Bij zorg die vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering zoals de reanimatiecursus, geldt het eigen risico niet.

Wil jij een reanimatiecursus volgen en heb jij jouw budget voor preventieve zorg vanuit je aanvullende verzekering nog niet helemaal verbruikt? Dan wordt de cursus vergoed. Je hoeft geen aantoonbare reden te hebben, motivatie is voldoende! Neem contact op met je zorgverzekeraar om te overleggen bij welke instelling je de reanimatiecursus kunt volgen.

-->
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartaanval.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)